Nyheter 201528-12-15 Vi väntar valpar i vecka två med leverans i vecka tio. I denna kombination kan vi vänta samtliga fyra färgkombinationer.

29-10-15 Vi planerar valpar efter Windcraft Got To Get Some Action,
far till kullen blir SE U(u)CH SE VCH Windcraft Fifteen Minutes Of Fame

29-10-15 Uppdaterat Galas sida >>

26-10-15 Idag gratulerar vi C-kullen som fyller åtta år och med det räknas som veteraner!
Stort grattis Bazze,  Hero, Sallie, Stella och Sune

24-10-15 SSRK Östergötlands utställning i Mjölby, domare Johan Andersson, kennel Allistairs, ( 30 vuxna +11 valpar anmälda )
Jag hade med mig Hero ( CH Springlet Playing Hero ) och Gala ( Windcraft Got To Get Some Action ), tyvärr gick jag inte in med Gala eftersom hon hade fått vattensvans så iom strök jag henne.
På plats var även Elin med Foppa ( CH Windcraft Fifteen Minutes Of Fame ) och Carola med Foppas kullbror Focus ( Windcraft Future In Focus ) Focus var först ut i öppenklass där han fick ett Excellent och placerade sig på fjärde plats i konkurrensen.
Focus har utvecklats så nu på slutet växt till sig en hel del, det är så roligt att se. Carola gör ett toppen jobb med honom!
Nästa hund var Foppa som placerade sig tvåa i championklassen med CK - Grattis Elin - han är fantastisk!
Näste man till rakning var Hero - min gamling som nu är 13 år gammal, var osäker på om jag skulle anmäla honom men han älskar ju detta, så vad sjutton så länge han mår bra och är i denna fina kondition så får han hänga med, han är ju inte till besvär liksom...
Det visade sig vara en lyckoträff att jag anmälde honom, Hero vann Veteranklass och blev BIR veteran, travade sedan hela vägen i Bästa Hane och placerade sig som etta!!! Jag vet inte vad det är med honom... Han bara går och går och showar som en unghund!
I uppgörelsen om BIR fick Hero se sig slagen av dagens nyblivna champion, tiken Barecho Party In My Head - Pasta! Stort Grattis till knl Barecho, både till er nya champion och till BIR! <3
Jag stannade så klart till finalerna där Hero placerade sig som tvåa i "Bästa BIM hund" och som BIS-2 veteran!
Tack Elin och Sandra för ni ville stanna kvar och titta och heja på oss! <3

Länk till bilder från SSRK Mjölby >>

22-10-15 Vart och ögonlyst följande hundar, Barecho Deal Or No Deal - Diezel, Springlet Alice Springs - Alice och Windcraft Got To Get Some Action - Gala. Alla tre med ögon UA!

18-10-15 Vår underbara vän och familjemedlem Hero - CH Springlet Playing Hero fyller idag 13 år!
Älskade hund hoppas vi får ha dig kvar i många år till!

30-09-2015 Vi pubilcerar idag en ny hemsida, ny layout och lite nytt innehåll - varmt välkommen till oss!

30-09-2015 Vi planerar för valpar våren 2016. Se Puppies - Planerad valpkull.

06-09-2015 Lördagen den 5 september for jag, Gala och Myra tillsammans med Elin och Fopppa över bron till Öland.
Vi kom i Askersund i augusti överens att anmäla dit. Vi hyrde en stuga på en om mycket speciell stugby... *fniss* trevligt hade vi iallafall trots mycket regn. Vi var ganska sent vid stugan eftesom vi som tur var satte upp tältet vid utställningsringen vi skulle vara vid redan på lördagskvällen. Vi var ganska trötta båda två, piffade lite på lilla Myra och rastade hundar och åt lite medhavd tapas innan vi stupade i säng.
På lördagsmorgonen städade vi stugan och stack till utställninggsplatsen på Böda så fort vi kunde, åt där vår medhavda och mycket goda frukost vid ringside, så mysigt!

Myra var först ut i ringen av våra hundar men hon fixade inte att trava rent på barr och kottar ( ??? ) i ringen så på grund av det som domaren sa "Får hon tyvärr ett VG idag" så himla synd så hon på gräset och asfalen travade rent och snyggt... Jaja man vet aldrig med lilla Myra för hon är väldigt "speciell" och gör så som hon vill och har lust till just då ;-) haha

Nästa hund efter lång väntan då det var flera raser i ringen innan oss var Foppa, första gången i championklass där han blev placerad som nummer två med Exc och CK och senare travade in även som tvåa bästa hanhund i hanhundskonkurrensen.
Sedan var det Galas tur i ringen som placerade sig som trea i öppenklassen med Exc och CK, dock opl i Bästa tik.
Så var den utställningsdagen över och den långa men precis lika trevliga resan hem började kvickt...
Kvickt då jag förstås ville se hur det var hemma....Hallsberg var ju som bekant för många drabbat av en stor översvämningskatastrof efter att ha fått ca 110mm regn på en dag.
Vi klarade oss iom vi bor högt så inte helt fel att bo på denna sidan om bron som vi gör... ;-)

15-08-2015 Dags för ännu en utställningsdag, denna gång for vi till Norrköping och Östergötlands kennelklubbs internationella utställning. Domare Jochen H Eberhardt, Tyskland (24+2 anm ) Med oss hade vi Diezel, Enya och Gala.Från kenneln var även Foppa anmäld och vi mötte upp Elin och honom i Norrköping, vi tältade tillsammans med dem och med Malin Karlsvärd (kennel Obery´s ) Av hundarna i tältet var Foppa ( SE VCH Windcraft Fifteen Minutes Of Fame )  först ut, han travade sig in på en första placering med både Excellent och CK, nu visste både Malin och jag att inga CK'n delats ut tidigare till klassvinnaren i juniorklass så att Elin skulle få CERT på Foppa var ganska säkert om inte domaren korsplacerade eller liknande. :-)

Sedan gick jag in med Diezel i championklass, tyvärr hade han vart lite "off" på förmiddagen något som spökade med ett framben och tyvärr började han halta ordentligt i ringen så med det fick han ett KEP - Kan ej prissättas betyder det och Diezel var utom tävlan så nu stod hoppet till Foppa så att säga!

Jag var ganska nervös när Elin gick in med honom i konkurrensen om bästa hane... Men som vanligt gjorde både hon och Foppa sitt yttersta och tänk, de vann Bästa Hanhundsklass med det fick de sitt tredje CERT, sitt första CACIB och blev med det, kennelns första utställningschampion!
Nu kan med andra ord Foppa lägga titeln Svensk Utställnings Champion till sitt namn!
SE U(u)CH SE VCH Windcraft Fifteen Minutes Of Fame – Foppa
Stort GRATTIS till Foppas ägare, Elin Olausson!!

Så var det dags för tikarna, Gala ( Windcraft Got To Get Some Action ) fick ett Excellent i öppenklass och hon ville inte vara sämre än kennelkompisen Foppa utan även hon vann öppenklassen med CK.

Enya ( SE U(u)CH Barecho Either With Or Without You ) skulle sedan in i championklass, för första gången i championklass officiellt för henne. Enya placerade sig som trea i klassen med CK efter kennelkamraterna Pärlan och Gizza från Barecho.

I Bästa Tik var Malin så snäll och hjälpte mig att ställa Enya eftersom jag fick det angenäma problemet med två tikar med CK ;-)

När domaren började placera tikarna Enya som fyra bästa tik, sedan hade jag först ingen koll på vem som blev trea och tvåa så jag trodde han pekade Gala som nummer två men nej då det var nummer ETT ( If You don’t mind?) som han sa och log lite, haha, troligen såg jag så chockad ut, lilla Gala som bästa tik...ja...det är ju domaren som dömer men ja som sagt, jag blev lite chockad men förtsås otroligt glad, för med det fick hon sitt första CERT, CACIB och BT-1 placering :-)

Så skulle jag och Elin eller rättare sagt, Gala och Foppa mötas i BIR och BIM, vilken märklig känsla, mina uppfödningar - i BIR/BIM??? Så rätt och så rättvist placerade domaren Foppa som BIR och Gala som BIM, lika glada båda två var vi,  Elin och jag! Denna - helt galna dag - kommer jag aldrig glömma!

08-08-2015 Örebroläns kennelklubbs nationella utställning i Askersund stod idag på schemat!
Domare Lars Widén, 12 ESS anmälda. Med mig hade jag bara Hero och Myra men Klara och John var med så det blev full fart i alla.

Vi mötte upp Elin med Foppa och Carola med Focus på utställningsplatsen och tältade tillsammans med dem :-) Med andra ord fick Hero umgås lite med sina barnbarn då hans dotter Dizza ( W. Dawn Of A New Day) är de bägge hanarnas mamma. Det var skamligt få ESS anmälda denna dag, bara 12 st och våra tre hanar var de enda tävlande hanarna...  Foppa och Focus fick slåss i öppenklassen om vinsten efter att bägge fått Excellent, vinnande ut striden gick  Foppa, CK fick de båda två. Sedan var det Hero som skulle in i veteranklass, även han Excellent och CK och med det dagens bästa veteran eftersom ingen veterantik var med! Så det var "bara mina hundar" med i bästa hanhundskonkurrens.

Placeringen blev som följer:
BH-1 med CERT Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa 
BH-2 CH Springlet Playing Hero – Hero
BH-3 med R-CERT Windcraft Future In Focus - Focus

I BIR och BIM finalen blev Foppa BIM men lika glada var vi ändå, Foppa hade ju äntligen fått CERT nummer två!!

Sedan blev det en ganska lång väntan till det var dags för vår affenpincher tik, Myra - Barecho Amber Moon att äntra ringen. Men vad gjorde det när jag hade sällskap av goda vännerna Elin och Carola? :)

Myra fick Excellent och blev tvåa i öppenklassen med CK, placerade sig sedan som BT-2 med R-CERT!Lilla Myra börjar bli stor hon med! Jag känner mig så nöjd med henne, hon går så fint i ringen med kraft och energi och står så fint trots ringa träning!

19-07-2015 Hemma igen efter en hundra procent hundhelg -Springerklubbens Club Show! Fredags eftermiddagen och kvällen ägnades åt uppsättning av ringar och andra förberedelser inför vår rasklubbs stora evenemang och officiella utställning - Club Show! Givetvis kunde inte jag sova ordentligt på natten men tre timmars sömn fick jag iallafal.

Med 136 anmälda hundar och närmare 80 personer anmälda till lördagskvällens "supé" var det fullt ös för oss som är delaktiga i att arrangera detta. Lördagen, utställningsdagen flöt på bra men visst var det hektisk och smått stressig men jag hann iallafall att ställa ut Gala, Diezel och Hero med resultaten som följer: Gala - Windcraft Got To Get Some Action var anmäld i öppenklass tikar, en otroligt stor klass med 26 anmälda där placerade hon sig till min glädje på fjärde plats med Excellent och CK under tikdomaren Dave Mitchell, England. Diezel - SE U(u)CH Barecho Deal Or No Deal, var förstås anmäld i Championklass tillsammans med tio andra hanar och även han blev placerad på en fjärde plats med Excellent och CK, han under hanhundsdomaren Jacky Mitchell, England.
Så var det Hero - SE VV-14 SE V-11 SE U(u)CH NO UCH SE VCH Springlet Playing Hero som var ensam anmäld veteran hane, han fick Excellent med CK och med det berättigad att tävla i konkurrensen om placeringarna i Bästa Hane.

I Bästa hanhundskonkurrens placerar domaren Jacky Mitchell så Hero som trea Bästa Hanhund, helt otroligt min snart 13-åriga "gammel" ( som han kallas hemma ) får vara med och leka med de unga pojkarn! Senare i Veteranernas BIR/BIS så går Hero som segrare vilket gör att han gör "Hattrick" tredje året i rad på Club Show - under rasspecialister, som han blir Best In Show Veteran!!

Jag fortsätter att vara otroligt ödmjuk och lycklig över/mot/för denna för mig helt fantastiska hund!
Mina barn tävlade de med i "Barn med hund" Klara med Hero som placerade sig som nr 1 och John med Diezel som nummer två!

Framtiden är säkrad, snart kan jag sitta ringside och njuta av mina barn och hundar som tävlar i ringen!

Efter utställningsdagen var vi nog många som va trötta!? Att få ta ett glas vin och sitta ner i lugn och ro i stugan med vännerna Helene och David och summera dagen och fixa oss till kvällen var precis vad jag behövde då! På kvällens supé var temat "20-talet" och många var klädda enligt temat! Så roligt! Jag hade en så härlig kväll med några av mina bästa och gulligaste hundvänner!
Ser redan framemot ( trots jag ä lite trött på sådant fix och planering just nu ) till 2016 års evenemang!!
Ni har vart fantastiska att jobba med, Malin, Linnea, Carro, Kerstin, Peter i utställningskommitén och Helene som kommisarie och David som "bakgrundshjälp"!!

07-06-15 SK Östgöta Open Show, Domare Katarzyna Książek, CH Springlet Playing Hero - Hero, 1 vetkl, HP BH-1, BIM, BIS Veteran.


06-06-15 SE VV-14 SE V-11 SE VCH SE U(u)CH NO UCH Springlet Playing Hero 2:a Bästa Hane och BIR Veteran!
Barecho Amber Moon - Myra, Excellent, 1 ukl, CK, SKK Norrköping

05-04-2015 Igår fick vi den fantastiska myheten att Windcraft Fifteen Minutes Of Fame - Foppa ( CH Barecho Deal Or No Deal x Windcraft Dawn Of A New Day ) är Östgötamästare 2014 (spaniel) hos SSRK Östergötland!!
Stort GRATTIS till ägarna Elin Olausson och Andreas Holm! Jag är så stolt över Er!

28.01.2015 I lördags ( 24 / 1) var vi, Klara, John och Jag på årets första utställning med några av våra hundar. Vi hade Diezel, Hero och Enya med oss. På plats var även Edgar och Focus med ägare! :-) Edgar - Windcraft Get On Top, deubuterade på officiell utställning. Edgar gjorde det mycket bra tycker jag både han och hans ägare Emma såg inte ut att gjort så mycket annat i sina dar. Edgar fick ett EXCELLENT och placerade sig som trea i unghundskonkurrens.
Sedan var det Focus - Windcraft Future In Focus som gick in i ringen med matte Carola. Focus fick även han EXCELLENT och travade sedan in på en tredje placering i öppenklassen och fick CK!

Nästa hund var Diezel - CH Barecho Deal Or No Deal i championklass och blev där efter att domaren valt länge och väl tvåa i klassen med CK, domaren tyckte båda var fina värdiga champions och bara älskade min Diezels huvud, men tyckte att den andra hanen ( oxå en hane som kallas Diezel, nämligen CH Springdust's About-Rythm ) hade att bättre rörelser. Grattis till klassvinsten Therese och Diezel!

Sen var det Hero - CH Springlet Playing Hero, min älskade svarta skatt! Nu är han 12 år och tre månader och showar fortfarande som en unghund! Han älskar utställningar och show och så länge han själv showar på och vill och förstås är i god kondition kommer jag fortsätta visa honom ifall någon funderar på om han skall pensioneras snart? Hero vann Veteranklassen med CK och i BIR & BIM finalen gick han ut med segern och vidare till Veteren BIS, där blev han tyvärr ej placerad.

Sedan var det tikarnas bedömning, Helene som fött upp Enya hade lovat visa henne eftersom hon nte går med mig längre. Har funderat från och till varför hon är/blivit sådan tänkt o tänkt tillbaka när det började och det var efter den utställning en tik nafsade till Enya i läppen på en utställning våren -14... Tråkigt men inget jag kan göra något åt nu... Men som sagt Helene går hon bra med så på denna utställning skulle hon visa Enya! Först visade hon sin egen ungtik Pasta som vann sin klass m CK och sedan slog Enya till att vinna den stora öppenklassen med CK! Nästa til Gizza gick själv in och briljerade i Championklass och fick där CK så nu var det tre tikar Helene skulle visa i Bästa Tik finalen... "Inga problem" sa jag till Helene, "jag tar Gizza, Du tar Enya och Emelie tar Pasta". Så blev det och i den ordningen placerade de sig även så eftersom ju Gizza är champon så gick CERTET till Enya!!! Med det, hennes tredje cert så blev hon SE U(u)CH  - Svensk utställningschampion och kan lägga den titeln till namnet! Kan säga att glädjen var stor bland oss tre först placerade, jag tror vi blev lika lyckliga alla tre,att dela glädje med sina vänner det är verkligen underbart!
Gizza - CH Barecho Glint Of Gold, ( Som är lite av favorit hemma hos mig och barnen efter hon bott här en helg i samband med att jag visade henne på en utställning åt Helene. ) blev sedan BIR och fortsatte och briljera och blev BEST IN SHOW - Grattis Helene & David!!