Om oss

Kennel Windcraft är en liten uppfödning av Engelsk springer spaniel och snart även Affenpinscher.

I första hand är våra hundar älskade familjemedlemmar och de är mina bästa och mest trogna kamrater!

"Vår målsättning med vår uppfödning är att förvalta raserna Affenpinscher och Engelsk Springer spaniel till kommande generationer så även de får njuta av denna underbara ras. Vi strävar  efter att föda upp friska, sunda och samarbetsvilliga hundar med  ett gott temperament,  god konstruktion  och god jaktlust. Detta med rasens standard som mall."

Bakom kennelnamnet Windcraft finns jag, Maria Herbertsson. Jag arbetar tvåskift på Ahlsell Logistikcentrum i Hallsberg medan min sambo jobbar ständig natt, något som passar både familjen och hundarna perfekt.
 
När jag inte har fullt upp med hundarna och aktiviteter kring dem gillar jag att träna, löpning och styrketräning i första hand, att laga mat, fotografera, pyssla med inredning, samt att resa.
Numera tar förstås även familjen upp en stor del av tiden vilket givetvis gjort att en del hundaktivitet lagts på en annan nivå än förr.
 
Jag är uppväxt på landet och jag har alltid haft djur omkring mig, alltifrån hästar, katter, kaniner, kalvar, grisar och får till guldfiskar och chinchillor lyckades jag och min lillasyster tjata till oss.
Men vid hund var det stopp! Det var bara att vänta tills den dag man flyttade hemifrån…
Så för mig var det hästar som gällde i tonåren, 1992 köpte jag min första häst Winni Reason som var ett Svenskt varmblodssto.
1993 kom Winnis föl Cayenne - Cayenne Nibs till världen, det var underbart att se honom utvecklas och så småningom lyckas på travbanorna runt om i Sverige.
 
1997  träffade jag  så hundarnas hund - Trampas Lady-Louciana ”Tessi” som var en Engelsk Springer Spaniel. Äntligen hade jag hittat den ras som fick mitt hjärta att slå dubbla slag!
Jag tog kontakt med Anna Åberg, kennel Springlet och i februari 2001 fick jag en alldeles speciell födelsedags present: En springer tik vid namn Springlet Fairy Tale ”Saga”.
Med Saga kom utställningar, viltspår och jakt (jag tog fö. jägarexamen 2000) som ett brev på posten.

2002 började jag känna att det "är hund jag ska hålla på med" så beslutet att införskaffa en hund till var inte så svårt, strax före julen 2002 kom Springlet Playing Hero ”Hero” in i mitt liv som en liten stormvind.
2003 började jag Svenska Kennel Klubbens uppfödareutbildning för att lära mer om hund och hunduppfödning då tankarna om avel och egen uppfödning hade börjat att spira och på den vägen är det…
 Jag vill tacka Anna Åberg, kennel Springlet och Helene Björkman, kennel Barecho. Ni, Anna & Helene betyder otroligt mycket för mig och har lärt mig otroligt mycket om springer spaniel.
Utan ert stöd skulle mina uppfödardrömmar fortfarande vara drömmar…

Vi vill även tacka Dig Anna för förtroendet att ta över ditt och kennel Springlets avelsarbete
med rasen Engelsk Springer spaniel - nu under kennelprefixet Windcraft.

 

Maria, januari 2015

 
Maria tillsammans med Diezel och Myra, dec 2014